Okategoriserade

Saffran dyraste kryddan i världen

Saffran finns att köpa året runt i butiker, men det är till jul som dom flesta köper det. Och då är det till bak som man då använder det till.

Men du vet väl att du kan använda saffran till så mycket mer ?!

Nåt som också ingår i bak förutom lussebullar, lussekatter är skorpor eller biscotti som man också kallar det. Du kan också göra kakor med saffran i.

På Gotland är det populärt med saffranspannkaka. Det är nått som du borde pröva om du inte gjort det. Det är också en sån där sak som man antingen tycker om eller inte alls.

I matväg är det vanligt med saffran i paella. Eller varför inte smaksätta din risotto eller risrätt med saffran. Det blir helt nya smaker på rätten med andra kryddor såsom saffran.

Fiskgrytor, pastasåser, bullar, cheesecake, ja, det finns unga hinder alls med att smaksätta ditt bak eller mat med saffran.

Många arianer använder saffran i ris för att det ger sådan vacker färg och dessutom en mycket god smak. Saffran är dyrare än guld och räknas till den mest dyra kryddan världen över. Det är alltid bra att ha saffran hemma då man kan använda denna krydda till så mycket. Det är bara fantasin som kan sätta gränser för vad man kan använda saffran till.