Okategoriserade

Skink Jansson en ny maträtt med glutenfri ströbröd

Om man inte tycker om ansjovis

Vissa tycker inte om ansjovis, eller om det är som i år – ont om ansjovis så kan man göra andra alternativ. Vissa kallar det för skink Jansson och vissa för Karlssons Jansson. En hederlig Janssons frestelse är lätt att göra och du kan egentligen göra exakt likadant men du byter ut ansjovisen mot skinka. Men här kommer ett förslag på rätten.

Det ska vara kul att laga mat och man ska laga mat på ett sätt så att man gör alla nöjda och belåtna. Man får inte bara laga mat och tro sedan att alla kan äta samma mat. Därför ska man ha olika alternativ eller fråga lite före om det finns något dina vänner och bekanta är allergiska mot.

Folk känner sig mer bekväma och utvalda om de får denna fråga innan de kommer till ett event hemma hos dig. Är du som jag en matbloggare ja då behöver du verkligen veta i förväg vad dina vänner brukar äta och vad de är allergiska mot. Det är också en typ av respekt för folk.

2 portioner

  • 250 gram strimlad skinka
  • 5 st mjöliga potatisar
  • 1 lök
  • 1 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 30 gram smör
  • ströbröd som är glutenfri finns att hitta bland glutenfria produkter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka löken eller gör skivor av den och stek den glansig och mjuk i lite smör.

Strimla skinka och potatis.

Lägg skinkan i botten av formen. Fördela löken över och sist potatisen.

Vispa ihop grädde och ägg och häll över.

Strö ströbröd över och lägg smöret i klickar ovanpå.

Sätt in i ugnen i ca 45 minuter. Prova med sticka tills potatisen är mjuk.