Bakverk

Saftiga goda glutenfria bullar

Här kommer en fantastisk nyhet från varumärket Fria som är experter på glutenfri bröd och bak.

De har funnits nu i över 25 år  som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. De har otroligt goda bullar som verkligen är saftiga och söta. De är inte alltför söta som man kan tro utan lagom söta helt enkelt. De har även frallor som är goda med smör och ost på. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med visionen ”det goda glutenfria livet”. 

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. 

Hur uppstod ordet fika från begynnelsen?

Att fika ihop med arbetskamrater och vänner på jobbet är god svensk tradition, men svensk fika börjar bli känd även utanför Sveriges gränser. Ordet fika är enligt smakasverige.se ett begrepp som myntades 1910. Det är en förvrängning av det dialektala ordet för kaffe ­­– kaffi. Det var populärt att medvetet kasta om bokstäverna i ett ord för att skapa nya uttryck, så kallat backslang. Kaffi blev alltså ordet fika. Så nu vet du detta hur ordet fika uppstod.

Framför allt är det svenska kanelbullar som uppskattas både av våra nordiska grannländer men även i andra länder. Kanelbullar är även kända som äkta svensk fika. Fria Bröd bakar och exporterar glutenfria kanelbullar till Norge, Finland, Danmark och Tyskland sedan många år tillbaka. Som du ser så är hela norden ett med svensk fika.

Fika betyder “slå” på norska

Tänk på det när du säger fika om du bjuder hem folk från Norge de kan få för sig att du vill slå dem.

Nu lanserar Fria bröd en efterlängtad kompis till kanelbullen, en härligt söt och krämig glutenfri vaniljbulle.

När du bjuder någon på en kopp kaffe snälla bjud dem även på bullar. Folk kanske är hungriga och vissa kanske inte tål gluten så ha detta som ett alternativ i varje fall.