Okategoriserade

Bröd utan gluten och kolhydrater

Det finns enkla sätt att baka bröd som är både utan gluten och utan kolhydrater.

En gång i tiden såldes en limpa på Hemköp som kallades för LCHF brödet. Det visade sig vara bluff för det innehöll för mycket kolhydrater och mjöl dessutom. Visste ni att för att få bröd fluffigare så tillsätter man extra gluten. Nu har man dessutom gått över till artificiell gluten för att det dessutom är mycket billigare.

Detta har gjort att måna har börjar reagera på gluten. Det är inget fel i att köpa mjöl och baka själv. Det folk mår dåligt över är färdig bröd ute i butikerna. Prova baka eget så ska ni se att det inte är lika farligt.

Jag har letade efter ägg överallt men det var verkligen slut. Bara för att det är påsk så har folk verkligen köpt upp all ägg i alla affärer. I dag äntligen hittade jag ägg på Lidl så nu ska jag verkligen baka.

Här kommer ett recept på bröd som är både utan gluten och kolhydrater

Du behöver följande:

1 ägg

1 paket mandelmjöl på 250 gram

5 matskedar linfrö som är hela

1 tesked salt

3 matskedar olja jag brukar ta mandelolja

Gör så här:

Blanda alla dessa ingredienser plus vatten så klart tills att du får en färdig deg. Sedan är det bara att smeta ut dessa på bakplåtspapper och lägga in i ugnen på ca 10 minuter i 225 grader.

Glutenfri bröd utan kolhydrater
Glutenfri bröd utan kolhydrater med bl.a ägg. Kan tuppar lägga ägg tro? Nej men i sagornas värld kan allt hända.