Bröd

Glutenfritt hårdbröd

Det finns ett större sortiment idag

Ett tag var det väldigt inne med att baka glutenfritt bröd själv. Många bakade det också fast man inte är glutenallergiker för att det är nyttigare att inte äta så mycket mjöl. Om man vill ha alla mjölsorter hemma för att kunna variera bröden kan det bli lite dyrt då dessa mjöl kostar mer än vanligt mjöl. Har man en känslig mage så kan man använda rismjöl. Det är skalat och tomat långkornigt ris som är lättsmält. Annars kan man också köpa glutenfritt hårdbröd i butikerna. Det har kommit mer och mer sorter att handla och har man bråttom eller vill ha ett paket till exempel på jobbet kan det vara bra att köpa färdigt från affären.

Glutenfritt

Ett vanligt bröd kan vara gott där man kan lägga på lite mer smakrika pålägg så att det inte smakar konstigt. Vill man ha lite mer smak på brödet finns till exempel Sesam och havsalt. Det är både laktosfritt och glutenfritt. Det är bakat på rismjöl, sesamfrön, rapsolja och potatisstärkelse. Mjölken som finns i brödet är laktosfritt skummjölkspulver, och är man allergisk mot fröer så är det sesamfrön i så man tänker på det. Dom ligger i smarta portionsförpackningar för att brödet ska hålla sig färskt.

Tittar man på vad andra tycker om brödet så har det bara fått beröm och inget som är negativt så det är ett bröd du ska testa.

Glutenfritt i portionsförpackningar

Just Wasas glutenfria bröd är förpackat i portionsförpackningar både när det gäller den naturella och den med sesam och havssalt. Lätt att ta med sig om man ska iväg. Man kanske inte vet om det kommer att finnas glutenfritt bröd. Eller för att ha med sig till ett mellanmål under dagen. Det är nästan så att man tycker att man ska göra på mera bröd.